Во кој град шетала верверичката Ана? Активност за почетно пишување!

Здраво!

Денешната активност е за развивање на графомоторика кај децата и нивните способности за почетно пишување. Започнуваме со буквата А! Откријте кој град го посетува верверичката Ана кога ќе ја згогледа големата Ајфелова кула!

Дополнително, можете да ја искористите и како активност за комуникација, во насока на набројување кои се објекти од вашата околина започнуваат на буквата А, по што се случни а по што се различни.

Активноста може да се превземе ТУКА.

 

 

Придружете ни се и споделете ги вашите резултати од активноста со нас и вашите пријатели! #СкамперАктивности #лето2020соСкампер #останикреативен #останидома