Постојат ли две исти планини? Активност за фокус и внимание!

Здраво!

Денешната активност е за развивање на фокус и внимание кај децата и нивните способности за детекција на детали. Постојат ли две исти планини, или имаат одредени разлики?

Дополнително, можете да ја искористите и како активност за комуникација, во насока на набројување кои се објекти може да се најдат на активноста, кои се сличности, а кои се разликите, во која се боја може да бидат различните елементи на сликите.

Активноста може да се превземе ТУКА.

 

Придружете ни се и споделете ги вашите резултати од активноста со нас и вашите пријатели! #СкамперАктивности #лето2020соСкампер #останикреативен #останидома